aki NEM keresett 1,8 millió dollárt karácsonykor a 1inch airdropon

Szerző: | 2020 dec 28

Avagy hogyan sült el balul egy kripto-kereskedő terve a 1inch token kibocsátásra.

A karácsony sokaknál nem várt (vagy inkább nem tudott) meglepetéssel kezdődött. A 1inch decentralizált váltó ugyanis (a uniswap-hoz hasonlóan) kihozta a saját tokenjét és azok között osztotta szét, akik használták a szolgáltatást.

A token az airdrop után $2,80-nál érte el a csúcsot, majd onnantól esni kezdett, de ettől függetlenül ez ismét csak “talált pénz”.

Persze, volt aki többet, volt aki kevesebbet kapott: a felhasználók átlagosan 1600 tokent kaptak (a cikk írója 609-et), de volt olyan, aki több, mint $20.000.000 értékű tokennel gazdagodott!

Volt ugyanakkor legalább egy nagy vesztese az airdropnak. A @timoharings nevű twitter felhasználó (sejtette, hogy jön a tokenkibocsátás) nagyjából $1.800.000 értékű tokentől esett el.

A tweetjében említette, hogy 500 metamask tárcát készített, és végzett el mindegyiken 1-1 utalást, de ezek közül egyik sem részesült az airdropban mivel a tranzakciók összege nem érte el a meghatározott minimumot…

Ami a bosszantó benne, hogy nem sokkal maradt le – mindegyik tranzakció $17 értékű volt – a később meghatározott – $20 helyett. $3-on múlott…

Timo Harings 2018 óta kereskedik és a cointelegraph-nak elmondta, hogyan készült az airdropra. Amikor a közleményekből azt szűrte le, hogy a 1inch ilyesmire készült, nyitott 500 metamask tárcát egyenként $30 értékű kriptoval.

Mivel nem vagyok programozó, kerestem egy egyszerű megoldást, de mivel nem igazán találtam, nekiálltam egyenként, kézzel végigcsinálni. Azt hittem, hogy kifutottam az időből, hiszen a leírásban az szerepelt, hogy a 1ince Október bármelyik – nem bejelentett – napját veheti végső határidőnek.

Az összegek elosztása és a tranzakciók kézzel készültek, több számítógépen, hiszen a MetaMask nem kezel 100 tárcánál többet.

Harings végül $8000-t költött csak a tranzakciós díjakra, abban reménykedve, hogy nagyjából $250.000 értékben kap majd tokeneket.

Ehelyett, ha minden a terv szerint működik, $1.800.000 értékben kapott volna…

Bár nem volt teljes kudarc, hiszen a fő tárcája kapott 1800 tokent, de ez még a tranzakciós díjakat sem fedezte.

Bár elismer, hogy nem megkeresni 2 millió dollárt “szívás”, aztért pozitívan néz a jövőbe.

Egy részem büszke az ötletre és a munkára amit beletettem. Ha ez 2016/17-ben történik, sokkal rosszabbul érintett volna de 2020-ban… emészthető.

 

Megtanultam, hogy ne igyak előre a medve bőrére…

 

Van időnk és lehetőségünk a következő 12-18 hónapban ezt helyretenni. Senki sem mulasztotta még el ‘AZT’ a lehetőséget.

aki NEM keresett 1,8 millió dollárt karácsonykor a 1inch airdropon

By rchrd

WordPress, Coffee and SEO addict.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares 566 views
Copy link