Atronocom Rendezvényen Jártunk

Szerző: | 2019 jún 30

Atronocom rendezvény

Most először eljutott kis hazánkba, egész pontosan Sopronba az Atronocom csapata, ahol egy fantasztikus előadást tartottak a projektjükről.

Már 2018-óta hallhattunk vagy olvashattunk a projektről, de így élőben most láttam én is elsőként a csapatot.

Barátom N. Thomas, aki egyébként a Coinvest.hu szerkesztője, hívott meg az eseményre.

Az előadás során szó esett a projekt indulásáról, céljáról, a cég partnereiről és az ATROM tokenről is természetesen.

Megtudhattuk azt is, hogy a mobilos applikáció sikeresen átesett a béta tesztelésen és hamaros a nagy közönség részére is elérhető lesz.

A birtokunkban lévő ATROM tokeneket lehet majd Stake-lni, hiszen a cég a Delegated Proof of Stake konszenzust képviseli a saját tokenjükkel.

Szintén most 28-án közölte a cég az előadáson, hogy jövő hónaptól nyilvánossá teszi a projekt forráskódját ( source code ), ezzel szabadon felhasználhatóvá téve külsős szakembereknek.

Végül az egyéb érdekes tények mellett elmondta Claudio Lisanti azt is, hogy Július 6.-án az ATROM token megvásárlási ára 0,50 euro-ra fog emelkedni.

A mai modern társadalomban a “mobilbankolás” szépen lassan leváltani látszik az intézményi bankolást, és ebből az Atronocom sem szeretne kimaradni.

Pontosan ezért egy partnercég segítségével egy komplett mobil-banking rendszert is felépítettek, ami már több száz bankal áll partnerségben.

Természetesen ezen bankok száma is folyamatosan emelkedni fog.

Ami még a cég mellett szól, hogy saját blockchain hálozatot használnak aminek számos előnye van.

Persze most biztos felmerül benned a kérdés, hogy milyen előnyei is lehetnek egy magán blokkláncnak?

Bizalom: mivel ellenőrzöttek a csomópontok vagy csak megbízható partnerek működtethetnek csomópontot, így nincs szükség a tranzakciók visszaigazolására egynél többször.

Sebesség: ha csak meghatározott személyek lehetnek csomópontok, akkor követelményeket lehet támasztani a feldolgozási erővel és a hardverjellemzőkkel kapcsolatban. Így kiküszöbölhetők a túl hosszú feldolgozási idők. A magán blokkláncok emelett elkerülik a váratlan csúcsidőket.

Biztonság: habár a nyilvános blokkláncok is biztosítanak egy bizonyos biztonsági szintet, nyomon követhetők a tranzakciók. Egy magán blokklánc esetében lehetőség van a tranzakciók bizonyos adatainak az elrejtésére.

Költségek: a magán blokkláncoknak nincs szükségük fizetett bányászokra. Ha egy cégnek van egy hardvere, akkor nincs értelme saját magának fizetni a visszaigazolásért. És amíg a nyilvános blokkláncokhoz komoly számítási teljesítmény kell, egy magán blokklánc jóval kevesebb visszaigazolást igényel.

Megbízhatóság: a hálózat és a csomópontok szabályozása révén a magán blokkláncok elkerülhetik a leállásokat. Persze egy magán blokklánc, ahol több ezer csomópont működik, sem fog leállni, de egy tranzakciós csúcsidő vagy csomópontok kiesése már csökkentheti a teljesítményt.

Mint ezen az utolsó képen is láthatjátok, az előadás után egy barátias hangulat alakult ki, ahol bárki feltehette egyedi kérdését a cég vezetőinek.

A program zárásaként egy hidegtálas büfével kedveskedett a cég az ellátogatott érdeklődőknek, ahol szintén baráti beszélgetős hangulatban mindenki kedvére lakomázhatott.

A nagy érdeklődésre tekintettel, hamarosan ismét megrendezésre kerül egy soproni előadás az ATRONOCOM jóvoltából.

Ha szeretnél résztvenni rajta, akkor bátran dobj a neveddel egy emailt Maximilian Kozdroń-nak, a cég CCO-jának az [email protected] címre.

A pontos dátum még nem hivatalos, de feltétlenül értesíteni fognak téged a jelentkezésed után.

A belépés ismét teljesen ingyenes lesz, de fontos hogy felkerülj a meghívottak listájára.

Esetleg ha további kérdésed lenne, keresd bátran Facebookon, Telegramon a magyar srácokat az Atronocom Hungary név alatt.

Ha szeretnél regisztrálni, akkor a logóra kattintva a hivatalos oldalon ezt megteheted!

Legyél te is a Kirpto Légió Tagja!

Atronocom Rendezvényen Jártunk

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

26 Shares 975 views
Copy link