A bitcoin felezés hamarabb jön 2020-ban, mint gondolnád

Szerző: | máj 7, 2020 | Kriptodeviza | 0 hozzászólás

Azok, az elhivatott bitcoinisták, akik jövő hét keddre tették a bitcoin felezés időpontját jobb, ha újra az órájukra pillantanak, mert ez a fontos pillanat hamarabb itt lehet, mint gondolnák.

Mi az a bitcoin felezés?

Időről-időre elérkezünk ehhez a pillanathoz, amikor a bányászok  fele annyi bitcoint kapnak a munkájukért, mint az azt megelőző időszakban.

Ma körülbelül 12,5 bitcoin keletkezik minden 10 percben.

Ez a szám fog lecsökkenni 6,25-re a jövő héten.

Ez a folyamat nagyjából négy évente következik be és a múltban már láttuk, hogy mit képes okozni.

Mivel a felezés az új bitcoinokat ritkasággá teszi (legalábbis az eddigiekhez képest) és ami ritkább, nos, gyakran drágább is.

A bitcoin felezés időpontja

Egy Puero Rico-i kriptodevizabányász cég állapította meg még a múlt héten a blokklánc alapján, hogy a felezés legvalószínűbb időpontja (New York-i idő szerint) május 12, hajnali egy óra körül lesz.

Viszont amikor szerdán ismét elkezde vizsgálni, pontosítania kellett, és előrehozta ezt az időpontot május 11 19:45-re.

Az felezés gyorsabb közeledése miatt (ami tulajdonképpen valami kultikus eseménynek tűnik a kriptodeviza rajongóinak körében) a bányászok újra csatasorba állítják az egyre erősebb gépparkjukat – ami természetesen hozzátesz a felezés gyorsabb eléréséhez.

Természetesen az árak is nőnek (egyenlőre), ez pedig még nagyobb iramra sarkalja a bányászokat.

A bitcoin felezése tehát egy automatikusan végbemenő folyamat, ami a bitcoin 11 éves kódjába van programozva.

A 12,5-ről 6,5 coinra csökkenés a jelenlegi árfolyamon $58.000 veszteséget jelent blokkonként.

Bár ezeket a mérföldköveket nagyjából minden negyedik évben eléri a coin, a pontos időpont természetesen függ a bányászok aktivitásától.

Hivatalosan minden egyes 210.000 blokk után történik meg, minden egyes blokk bányászása pedig nagyjából 10 percet vesz átlagosan igénybe.

De a számítási teljesítmény (hashrate) hirtelen megugrása miatt a blokkok is rövidebb idő alatt jönnek létre. Ez gyorsította fel a folyamatot, amely a 630.000. blokknál következik be (jelenleg a 629,383. blokknál járunk).

bitcoin hashrate

A bekövetkező felezés miatt pedig a bányászok upgradelik a rigeket, bár az árfolyam változása miatt jelenleg a régebbi gépeket is profitosan lehetett használni – a jövő hétig.

Gyakorlatilag mindent bevetnek, amíg az jövedelmező.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a hype mellett sem, ami magát a bitcoint, illetve a felezést övezi. Nagyon sokan ezt egy bekövetkező árfolyamnövekedés előhírnökének veszik, talán nem alaptalanul, hiszen a múltban is megtörtént.

Bár mi ilyen becslésekbe nem fogunk bocsátkozni, hiszen a múltbéli események nem jelentenek garanciát a jövőre nézve.

Mindenesetre azt kijelenthetjük, hogy bármi is fog történni, hamarabb következik be, mint gondolnánk.

coinbase
A bitcoin felezés hamarabb jön 2020-ban, mint gondolnád

By richter

WordPress, Coffee and SEO addict.

Hasonló bejegyzések

mi az az átmeneti veszteség (impermanent loss)

mi az az átmeneti veszteség (impermanent loss)

Az aave, uniswap, yearn és hasonlók kapcsán rengetegen ismerkedtek meg a DeFi (decentralized finance) fogalmával, valamint olyan dolgokkal, mint a liqudity provider, yield farming és hasonlók. Mivel közületek sokan használják a uniswap váltót, esetleg liquidity...

uniswap használata kezdőknek

uniswap használata kezdőknek

Az itt leírtak nem tekinthetők befektetési tanácsadásnak. Mindenki csak a saját felelősségére fektessen kriptodevizákba olyan pénzzel, amit nem sajnál elveszíteni. Más szóval, ha hülye akarsz lenni, csináld. De csak saját felelősségre.Hacsak nem egy kő alatt töltötted...

Hírlevél

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares 756 views
Copy link