A bitcoin felezés hamarabb jön 2020-ban, mint gondolnád

Szerző: | máj 7, 2020 | Kriptodeviza | 0 hozzászólás

Swap your tokens below to get the best prices across all decentralized crypto exchanges.

Azok, az elhivatott bitcoinisták, akik jövő hét keddre tették a bitcoin felezés időpontját jobb, ha újra az órájukra pillantanak, mert ez a fontos pillanat hamarabb itt lehet, mint gondolnák.

Mi az a bitcoin felezés?

Időről-időre elérkezünk ehhez a pillanathoz, amikor a bányászok  fele annyi bitcoint kapnak a munkájukért, mint az azt megelőző időszakban.

Ma körülbelül 12,5 bitcoin keletkezik minden 10 percben.

Ez a szám fog lecsökkenni 6,25-re a jövő héten.

Ez a folyamat nagyjából négy évente következik be és a múltban már láttuk, hogy mit képes okozni.

Mivel a felezés az új bitcoinokat ritkasággá teszi (legalábbis az eddigiekhez képest) és ami ritkább, nos, gyakran drágább is.

A bitcoin felezés időpontja

Egy Puero Rico-i kriptodevizabányász cég állapította meg még a múlt héten a blokklánc alapján, hogy a felezés legvalószínűbb időpontja (New York-i idő szerint) május 12, hajnali egy óra körül lesz.

Viszont amikor szerdán ismét elkezde vizsgálni, pontosítania kellett, és előrehozta ezt az időpontot május 11 19:45-re.

Az felezés gyorsabb közeledése miatt (ami tulajdonképpen valami kultikus eseménynek tűnik a kriptodeviza rajongóinak körében) a bányászok újra csatasorba állítják az egyre erősebb gépparkjukat – ami természetesen hozzátesz a felezés gyorsabb eléréséhez.

Természetesen az árak is nőnek (egyenlőre), ez pedig még nagyobb iramra sarkalja a bányászokat.

A bitcoin felezése tehát egy automatikusan végbemenő folyamat, ami a bitcoin 11 éves kódjába van programozva.

A 12,5-ről 6,5 coinra csökkenés a jelenlegi árfolyamon $58.000 veszteséget jelent blokkonként.

Bár ezeket a mérföldköveket nagyjából minden negyedik évben eléri a coin, a pontos időpont természetesen függ a bányászok aktivitásától.

Hivatalosan minden egyes 210.000 blokk után történik meg, minden egyes blokk bányászása pedig nagyjából 10 percet vesz átlagosan igénybe.

De a számítási teljesítmény (hashrate) hirtelen megugrása miatt a blokkok is rövidebb idő alatt jönnek létre. Ez gyorsította fel a folyamatot, amely a 630.000. blokknál következik be (jelenleg a 629,383. blokknál járunk).

bitcoin hashrate

A bekövetkező felezés miatt pedig a bányászok upgradelik a rigeket, bár az árfolyam változása miatt jelenleg a régebbi gépeket is profitosan lehetett használni – a jövő hétig.

Gyakorlatilag mindent bevetnek, amíg az jövedelmező.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a hype mellett sem, ami magát a bitcoint, illetve a felezést övezi. Nagyon sokan ezt egy bekövetkező árfolyamnövekedés előhírnökének veszik, talán nem alaptalanul, hiszen a múltban is megtörtént.

Bár mi ilyen becslésekbe nem fogunk bocsátkozni, hiszen a múltbéli események nem jelentenek garanciát a jövőre nézve.

Mindenesetre azt kijelenthetjük, hogy bármi is fog történni, hamarabb következik be, mint gondolnánk.

coinbase
A bitcoin felezés hamarabb jön 2020-ban, mint gondolnád

By richter

WordPress, Coffee and SEO addict.

Hasonló bejegyzések

pynk

pynk

mi az a pynk? A pynk egy közösségi befektetési platform, ami egyesíti a 'tömeg bölcsességét' a mesterséges intelligenciával, hogy ezek segítségével határozzák meg pénzügyi instrumentumok árának jövőbeli alakulását. Az alábbi videóból kiderül, pontosan hogyan:A...

Forsage – Scam Alert

Forsage – Scam Alert

Minden nap felüti a fejét egy újabb piramisjáték. Sok közülük gyorsan elhal, mások viszont hatalmas tömegeket vonzanak (mint például jelenlegi bejegyzésünk főszereplője, a Forsage is), mielőtt bedőlnek, emberek ezreit megszabadítva a megtakarításaiktól. Kriptodeviza...

Hírlevél

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares 592 views
Copy link