Hogyan növeld a Google AdSense bevételedet 2020-ban?

Szerző: | máj 5, 2020 | keresőoptimalizálás, SEO, WordPress | 0 hozzászólás

Lássuk be, még mindig a Google AdSense a legegyszerűbb formája annak, hogy monetizáld a blogod, vagy weboldaladat. Viszont önmagában nem hoz túl sokat… Van itt azonban valami, ami változtathat ezen!

Már régen meg akartam írni ezt a bejegyzést, mert sokaknak segíthet, de ugye az a fránya szabadidő…

Most viszont a ‘the pitch’ hírlevelében megláttam, Papp Gábor írt egy bejegyzést erről a lehangoló helyzetről, tehát ideje volt összeszednem magam – és a gondolataim.

Először gyorsan olvasd el azt, Gábor szerint mennyi pénzt lehet keresni Google AdSense segítségével.

Én az egyik (régebben általam kezelt) weboldalt hozom fel példaként, mivel ott megvolt a megfelelő látogatottság, tehát komolyabb számokkal tudtunk tesztelni – a végére pedig átlagosan megdupláztuk a google adsense hirdetésekből származó bevételt. Poén lelőve.

Mennyit kereshetsz a Google AdSense segítségével?

Először is tisztázzunk néhány dolgot.

Attól függően, hogy milyen országban, milyen témakörben tevékenykedsz, és hogy honnan jönnek a látogatóid, változnak az egy kattintásra vonatkozó licitek a hirdetői oldalról.

Tehát nem mindegy, hogy mondjuk egy teljesen átlagos témájú blogot üzemeltetsz Magyarországon, vagy mondjuk egy pénzügyi portált Angliában.

Természetesen, az utóbbi javára billen a mérleg nyelve, hiszen sokkal nagyobb vásárlóerővel bíró látogatókat vonz egy pénzügyekkel foglalkozó oldal.

Ugyanakkor az sem mindegy, honnan szerzed a látogatókat.

Elmondhatjuk, hogy az organikusan szerzett látogató többet ér, mint egy közösségi oldalról odatévedt.

Ebből a szempontból a fent említett weboldal (hirdetési bevételre vetítve) a lehető legértéktelenebb látogatóközösséggel rendelkezett.

A niche semmilyen komoly tevékenységhez nem köthető, a látogatók facebook csoportokból érkeztek (és nagy részük visszatértő – tehát ismerik az oldalt, nem nagyon kattintgatnak hirdetésekre).

Ez akkor volt igazán szembetűnő, amikor írtam egy bejegyzést az oldalra, ami végre a keresőben is rangsorolódott, nagyon sokan (40.000 felett) osztották meg, és az egymaga körülbelül 4x-es cpm-et ért el a többi bejegyzéshez képest.

Hogyan keress többet hirdetésekkel, ugyanannyi látogatóval?

Hiszen több látogatóval többet keresni nem nagy tudomány, ugye?

Tehát, az alapdolgok amiket már feljebb is említettem:

  • írj érdekes tartalmat
  • foglalkozz az SEO-val, hogy értékesebb olvasóközönséget találj

Viszont, ha csak egy dolgot kellene hozzá megváltoztatni, sokkal könnyebb lenne az életed, ugye?

Van rá megoldás.

Gépi tanulással a magasabb hirdetési bevételekért

Nagyon sok platform van, amelyeknek a segítségével növelheted a reklámbevételeket, de a legtöbb sajnos olyan látogatószámokhoz kötött, amiket nem holnap fogsz elérni – ha már ott tartasz, akkor gratulálok.

A legtöbben közös, hogy gépi tanulással optimalizálják a személyre szabott hirdetéseket, ezek megjelenését különböző látogatóknál, valamint ezek elhelyezését és méretét.

A másik fontos dolog, hogy egy magyar blog eléggé el van szeparálva a világ fősodrától, tehát ez is szűkíti a szóba jöhető cégek körét.

A legalacsonyabb látogatószám is havi 10.000, de ha ez megvan, az Ezoic-kal kiváló eredményeket tudsz elérni.

Mi az az Ezoic?

Az Ezoic egy olyan hirdetési hálózat, amelynek segítségével jobban optimalizálhatod a hirdetéseidet, ezáltal magasabb bevételre tehetsz szert, mintha csak a Google AdSense-t használnád önmagában.

Amikor ingyenesen regisztrálsz, kapsz egy menedzsert, aki segít a kezdeti lépésekben.

Miután összekötöttétek az oldalt az Ezoic-kal (ami történhet WordPress pluginnal, vagy egyszerű névszerver átírással (Cloudflare összekötés)), elkezdődhetnek a tesztek.

Itt mutatkozik meg a látogatottság, hiszen minél több látogatód van, annál gyorsabban le lehet tesztelni a különböző hirdetési variációkat, és elkezdhet növekedni a bevételed.

Nálunk ez 3 napig tartott, de kisebb látogatottság esetén lehet egy bő hét is.

Nem kell azonban csak az Ezoic által megjelenített hirdetésekre hagyatkoznod, mivel ‘be lehet csomagolni’ a Google AdSense hirdetési kódodat is, így úgy tud egymás mellett futni a két rendszer, hogy maximalizálja a bevételt.

Nálunk 90/10 arányban futottak az Ezoic javára, mivel szerettem volna megtartani egy viszonyítási értéket.

De tudom, hogy úgyis a számok érdekelnek, tehát itt vannak:

google adsense ecpm

Itt látható, hogy az 1000 főre eső bevétel 1,36 USD, azaz mai árfolyamon 439 HUF, azaz nagyjából 0,44 HUF / látogató.

Az alábbi táblázat azonban némi magyarázatra szorul, de elöljáróban annyit, hogy az először 80/20 majd később 90/10 arányban futtatott hirdetések átlaga három hónapra vetítve 844 HUF, azaz majdnem a duplája az eredeti Google AdSense értéknek.

Ez egy látogatóra vetítve 0,84 HUF, de volt időszak amikor 1,2 HUF / látogató volt.

Mindezt pedig mindössze azzal értük el, hogy az Ezoic segítségével elkezdtük tesztelni, és személyre szabni a hirdetéseket.

ezoic hirdetési statisztika

Miben tud segíteni az Ezoic?

Weboldal sebességének növelése

Mivel az egyik kapcsolódási mód a Cloudflare-n keresztül megy végbe, ez már magában gyorsíthatja a weboldalad. A gyorsan letöltődő weboldal pedig segíthet a keresőkben jobb helyezést elérni.

A Cloudflare egy CDN (Content Management System) aminek a lényege, hogy az oldalad a látogatóhoz legközelebbi szerverről töltődik le, nem pedig a fix szerverről.

Tehát, például egy Angliában élő olvasód az ottani szerverről tölti le az oldalt, ami sokkal gyorsabb elérést tesz lehetővé, mintha a magyarországi szerverről töltődne le.

Hirdetések optimalizálása

Ahogy fent is említettem, gépi tanulás segítségével és akár különböző felületeken (desktop / mobil / tablet) végzett split-tesztekkel javítja a felhasználói élményt és optimalizálja a reklámbevételt.

A Google Adsense hirdetéseidet is ‘becsomagolhatod’, így egyrészt mindig a legjobban fizető verziót mutatja a látogatónak a rendszer, másrész változtathatod a hirdetések arányát, hogy könnyebben tesztelhess.

Hozzáférés prémium hirdetési platformokhoz

Vannak a Google Adsense-nél sokkal jobban fizető hirdetési fiókok is, de ezekhez földi halandó nagyon nehezen tud bekerülni.

Viszont az Ezoicon keresztül egy gombnyomással csatlakozhatsz a legnagyobb és legjobban fizető cégekhez.

Mennyibe kerül?

Az Ezoic alapvetően ingyenes, de ilyenkor néhány hirdetést a sajátjaik közül helyeznek el a weboldaladon, így fizetik ki saját magukat.

Már ebben a csomagban is használhatod az AMP és PWA modulokat, hogy a weboldalad a legjobb oldalát (khmm) mutassa mobilnézetben.

A második lépcsőben a hirdetési bevételed 10%-át kérik, ilyenkor viszont nincs saját hirdetésük az oldaladon.

Hogy fizetnek ki?

A Google Adsense-szel ellentétben, ahol bankszámlára utalnak, itt PayPal-ra, vagy Payoneer kártyára kérheted ki a bevételed.

Tehát, ha úgy döntöttél, hogy kipróbálod, itt ingyenesen regisztrálhatsz.

Ha az riaszt vissza, hogy esetleg nem beszélsz angolul, végezd el a regisztrációt az itt található linkek valamelyikén, és írj nekem – szívesen segítek a kezdeti kapcsolattartásban és beállításban.

Hogyan növeld a Google AdSense bevételedet 2020-ban?

By richter

WordPress, Coffee and SEO addict.

Hasonló bejegyzések

mi az az átmeneti veszteség (impermanent loss)

mi az az átmeneti veszteség (impermanent loss)

Az aave, uniswap, yearn és hasonlók kapcsán rengetegen ismerkedtek meg a DeFi (decentralized finance) fogalmával, valamint olyan dolgokkal, mint a liqudity provider, yield farming és hasonlók. Mivel közületek sokan használják a uniswap váltót, esetleg liquidity...

uniswap használata kezdőknek

uniswap használata kezdőknek

Az itt leírtak nem tekinthetők befektetési tanácsadásnak. Mindenki csak a saját felelősségére fektessen kriptodevizákba olyan pénzzel, amit nem sajnál elveszíteni. Más szóval, ha hülye akarsz lenni, csináld. De csak saját felelősségre.Hacsak nem egy kő alatt töltötted...

Hírlevél

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 Shares 723 views
Copy link