mi az a blokklánc domain

Szerző: | 2020 aug 14

mi az a blokklánc domain

A blokklánc, más néven blockchain domain gyakorlatilag ugyanazt a szerepet szolgálja, mint egy hagyományos .com / .hu / etc. domain, de van néhány jelentős különbség közöttük.

Először is, ezek a domainek a blokkláncon tárolódnak, nem egy szolgáltató szerverén.

Jelenleg két kiterjesztéssel tudod megvenni a domaineket, ezek a .crypto és a .zil.

miben különbözik a hagyományos domainektől

A .crypto és .zil domainekkel egyrészt egyszerűsítheted a kriptodevizák fogadását, mivel gyakorlatilag bármilyen kripto címet hozzájuk rendelhetsz (BTC / ETH / LTC / stb.), így nem azt a címet kell megjegyezned, hanem a domain nevedre tudsz utalásokat küldeni / fogadni, például: ideutalj.crypto

Tehát, ahelyett, hogy mondjuk ezt küldöd: 0xbA14c656b06d2A04194b3129e43345d173641471, a saját domain neved is megfelel amennyiben hozzáadtad az ETH címedet.

Másik nagy előnye, hogy cenzúrázhatatlan weboldalakat hozhatsz létre, amit rajtad kívül senki nem tud esetlegesen eltávolítani a netről, továbbá a hagyományos domainekkel ellentétben ennek csak egyszeri díja van, nem kell évről-évre megújítani.

hol tárolhatod a domaineket

Mivel ezek a te tulajdonod, a saját kriptotárcádban tarthatod őket (mint például metamask vagy coinbase wallet)

weboldalak lehívása

Ahhoz, hogy az itt készített weboldalakat meg tudd nézni, szükséged lesz egy új böngészőre, vagy egy beépülő modulra a jelenlegi böngésződben, mivel a mostani böngészők még nincsenek felkészítve erre.

Az unstoppable browser (chromium alapú böngésző) letölthető innen, a chrome bővítmény pedig innen.

Tehát, ha szeretnél egy cenzúrázhatatlank weboldalt, egy megjegyezhető utalási címet, vagy egyszerűen csak kereskednél a domainekkel, irány az unstoppable domains, ahol több információt kaphatsz, domaineket vásárolhatsz és weboldalt készíthetsz.

További információt és a vásárlás menetét megnézheted az alábbi videóban:

mi az a blokklánc domain

By rchrd

WordPress, Coffee and SEO addict.

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. metamask telepítése - csek it áut! - […] kívül tárolhatsz rajta .crypto és .zil domaineket, amiket az unstoppabledomains weboldalon tudsz megvenni, amennyiben szeretnél egy megjegyezhető […]

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares 656 views
Copy link