Zoom alternatívák – az 5 legjobb csevegőapp webkonferenciához

Szerző: | ápr 14, 2020 | Tech | 0 hozzászólás

Swap your tokens below to get the best prices across all decentralized crypto exchanges.

Skype-tól a WhatsApp-ig: jelenleg ezek a legjobb Zoom alternatívák online kapcsolattartásra.

Bár ebben a bejegyzésben már beszéltünk a Zoom problémákról, most igyekszünk néhány alternatív alkalmazással megkönnyíteni az életed.

Most, amikor a Föld lakosságának harmada arra kényszerül, hogy a lakásba szorulva vészelje át a koronavírust, egyre nagyobb az igény egy (vagy több) olyan szolgáltatásra, aminek segítségével kapcsolatot tudunk tartani munkatársainkkal és barátainkkal.

Az adatok alapján a Zoom volt a legtöbbünk választása, de sajnos a felmerülő hibák és hiányosságok miatt sokan inkább nem használják. Legyen az akár az elhíresült ‘Zoombombing’, vagy a biztonság hiánya, sokan döntöttek úgy, hogy mást keresnek.

Szerencsére bővelkedünk ingyenes és fizetős alkalmazásokban egyaránt, tehát biztosan találsz neked megfelelő applikációt az alábbi listában.

Skype

Nem összekeverendő a Skype for Business alkalmazással (amit én igyekszem elkerülni még cégen belül is), a Skype volt a nagyközönség számára az első olyan alkalmazás, ahol ingyenesen indíthattunk és fogadhattunk hang-, és videóhívásokat.

Annyira népszerű lett az indulása után, hogy a neve a Google-höz hasonlóan igévé vált, azóta is sokan ‘szkájpolnak’, még ha azt más applikációval is teszik.

Nagyon sokáig ez volt a legnépszerűbb ilyen típusú megoldás, és ha ugyanez 10 éve következik be, most mindenki ezt használná.

Sajnos amióta a Microsoft felvásárolta, a megbízhatósága és használati értéke erősen megkopott, ezért sokan váltak meg tőle.

A MS azóta inkább a Teams-t preferálja, de családi / baráti hívásokra és csetelésre még mindig remek platform.

Microsoft Teams

Ha már a Skype-pal kapcsolatban szóba jött, itt a Microsoft új üdvöskéje a Teams, amint én például sokkal szívesebben használok, mint a Skype for business-t – nem csak céges környezetben.

Sok megbeszélést és hívást bonyolítunk rajta, vagy csak csoportszinten a napi feladatokat ezen küldözgetjük egymásnak, sőt néha még a Webex feladatait is átveszi.

Eredetileg a Slack riválisának szánták, de mostanra egy amolyan ‘mindent egyben’ platformmá változott, amely videókonferenciától a fájlok küldözgetéséig és powerpoint prezikig szinte mindent támogat.

Az Office 365-be integrált szolgáltatástehát akár Word, Excel alkalmazásokkal is együtt használható.

A videochat funkciója 250 főig használható.

A Teams az Office 365 csomag része, de használható ingyenes verzióban is, amellyel talán a legjobb Zoom alternatívává lépett elő.

WhatsApp

A maga 2 milliárd felhasználójával az egyik legnépszerűbb csevegőapp. 

Gyakorlatilag minden platformon használható, biztonságos módja a kapcsolattartásnak, legyen az videochat vagy csak sima csevegés, hívás.

A Facebook istállóba tartozó alkalmazást 2018 óta használhatjuk csoportos videóhívásra, így az egyik legjobb alternatíva a családtagokkal való kapcsolattartásra.

A sima szöveges üzenetekhez hasonlóan a videóhívás is titkosított a végpontok között, hátránya viszont hogy maximum 4 fél csatlakozhat az ilyen csevegésekhez.

A sok hasznos funkció közül kiemelhetjük a hívások közbeni becsatlakozást, vagy hogy elrejtheted a saját videófeededet a többiek elől.

HouseParty

Ha csak a családdal, vagy barátokkal beszélgetnél, esetleg játszanál egy jót velük, a HouseParty lesz az ami neked kell.

Könnyen használható és ingyenes, valamint rengeteg interaktív játékból választhattok, amit közösen lehet játszani a platformon.

Eyeson

Ha egy komoly megoldást szeretnél, ami igazi alternatíva lehet a Zoom fizetős verziójának, ezt érdemes megnézned.

Az Eyeson egy felhőben futó videókonferencia-szolgáltatás, ahol egyszerre maximum 100 résztvevővel tarthatsz konferenciákat.

Ezeket természetesen rögzítheted is, valamint a konferencia alaltt megoszthatod a képernyőt, vagy linkeket azokhoz a fájlokhoz, amelyeket át szeretnél küldeni.

Egyszerre 9 fő videója lehet kint a főképernyőn, és 3 host tarthat egyszerre előadást.

A videókat akár a Facebookra vagy a YouTube-ra is streamelheted élőben.

Nem kell hozzá a világ leggyorsabb internetkapcsolata, 1.5Mb/s-ot igényel, ami tulajdonképpen minden háztartásban megtalálható.

De ha ez mégsem áll rendelkezésre, válaszd az ECO-módot, ahol lekapcsolja a videót, de még így is megmarad az audió.

A résztvevők pedig GIF animációkkal értékelhetik a produkciót.

Mondtam már, hogy whiteboard is van?

Az alkalmazást korlátozott ideig megveheted egyszeri, (nagyon) alacsony áron LifeTimeDeal formájában, vagy ha az már nem elérhető, havi $9-tól előfizetéses formában.

Zoom alternatívák – az 5 legjobb csevegőapp webkonferenciához

By richter

WordPress, Coffee and SEO addict.

Hasonló bejegyzések

pynk

pynk

mi az a pynk? A pynk egy közösségi befektetési platform, ami egyesíti a 'tömeg bölcsességét' a mesterséges intelligenciával, hogy ezek segítségével határozzák meg pénzügyi instrumentumok árának jövőbeli alakulását. Az alábbi videóból kiderül, pontosan hogyan:A...

Forsage – Scam Alert

Forsage – Scam Alert

Minden nap felüti a fejét egy újabb piramisjáték. Sok közülük gyorsan elhal, mások viszont hatalmas tömegeket vonzanak (mint például jelenlegi bejegyzésünk főszereplője, a Forsage is), mielőtt bedőlnek, emberek ezreit megszabadítva a megtakarításaiktól. Kriptodeviza...

Hírlevél

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 Share 592 views
Copy link