Zoom alternatívák – az 5 legjobb csevegőapp webkonferenciához

Szerző: | ápr 14, 2020 | Tech | 0 hozzászólás

Skype-tól a WhatsApp-ig: jelenleg ezek a legjobb Zoom alternatívák online kapcsolattartásra.

Bár ebben a bejegyzésben már beszéltünk a Zoom problémákról, most igyekszünk néhány alternatív alkalmazással megkönnyíteni az életed.

Most, amikor a Föld lakosságának harmada arra kényszerül, hogy a lakásba szorulva vészelje át a koronavírust, egyre nagyobb az igény egy (vagy több) olyan szolgáltatásra, aminek segítségével kapcsolatot tudunk tartani munkatársainkkal és barátainkkal.

Az adatok alapján a Zoom volt a legtöbbünk választása, de sajnos a felmerülő hibák és hiányosságok miatt sokan inkább nem használják. Legyen az akár az elhíresült ‘Zoombombing’, vagy a biztonság hiánya, sokan döntöttek úgy, hogy mást keresnek.

Szerencsére bővelkedünk ingyenes és fizetős alkalmazásokban egyaránt, tehát biztosan találsz neked megfelelő applikációt az alábbi listában.

Skype

Nem összekeverendő a Skype for Business alkalmazással (amit én igyekszem elkerülni még cégen belül is), a Skype volt a nagyközönség számára az első olyan alkalmazás, ahol ingyenesen indíthattunk és fogadhattunk hang-, és videóhívásokat.

Annyira népszerű lett az indulása után, hogy a neve a Google-höz hasonlóan igévé vált, azóta is sokan ‘szkájpolnak’, még ha azt más applikációval is teszik.

Nagyon sokáig ez volt a legnépszerűbb ilyen típusú megoldás, és ha ugyanez 10 éve következik be, most mindenki ezt használná.

Sajnos amióta a Microsoft felvásárolta, a megbízhatósága és használati értéke erősen megkopott, ezért sokan váltak meg tőle.

A MS azóta inkább a Teams-t preferálja, de családi / baráti hívásokra és csetelésre még mindig remek platform.

Microsoft Teams

Ha már a Skype-pal kapcsolatban szóba jött, itt a Microsoft új üdvöskéje a Teams, amint én például sokkal szívesebben használok, mint a Skype for business-t – nem csak céges környezetben.

Sok megbeszélést és hívást bonyolítunk rajta, vagy csak csoportszinten a napi feladatokat ezen küldözgetjük egymásnak, sőt néha még a Webex feladatait is átveszi.

Eredetileg a Slack riválisának szánták, de mostanra egy amolyan ‘mindent egyben’ platformmá változott, amely videókonferenciától a fájlok küldözgetéséig és powerpoint prezikig szinte mindent támogat.

Az Office 365-be integrált szolgáltatástehát akár Word, Excel alkalmazásokkal is együtt használható.

A videochat funkciója 250 főig használható.

A Teams az Office 365 csomag része, de használható ingyenes verzióban is, amellyel talán a legjobb Zoom alternatívává lépett elő.

WhatsApp

A maga 2 milliárd felhasználójával az egyik legnépszerűbb csevegőapp. 

Gyakorlatilag minden platformon használható, biztonságos módja a kapcsolattartásnak, legyen az videochat vagy csak sima csevegés, hívás.

A Facebook istállóba tartozó alkalmazást 2018 óta használhatjuk csoportos videóhívásra, így az egyik legjobb alternatíva a családtagokkal való kapcsolattartásra.

A sima szöveges üzenetekhez hasonlóan a videóhívás is titkosított a végpontok között, hátránya viszont hogy maximum 4 fél csatlakozhat az ilyen csevegésekhez.

A sok hasznos funkció közül kiemelhetjük a hívások közbeni becsatlakozást, vagy hogy elrejtheted a saját videófeededet a többiek elől.

HouseParty

Ha csak a családdal, vagy barátokkal beszélgetnél, esetleg játszanál egy jót velük, a HouseParty lesz az ami neked kell.

Könnyen használható és ingyenes, valamint rengeteg interaktív játékból választhattok, amit közösen lehet játszani a platformon.

Eyeson

Ha egy komoly megoldást szeretnél, ami igazi alternatíva lehet a Zoom fizetős verziójának, ezt érdemes megnézned.

Az Eyeson egy felhőben futó videókonferencia-szolgáltatás, ahol egyszerre maximum 100 résztvevővel tarthatsz konferenciákat.

Ezeket természetesen rögzítheted is, valamint a konferencia alaltt megoszthatod a képernyőt, vagy linkeket azokhoz a fájlokhoz, amelyeket át szeretnél küldeni.

Egyszerre 9 fő videója lehet kint a főképernyőn, és 3 host tarthat egyszerre előadást.

A videókat akár a Facebookra vagy a YouTube-ra is streamelheted élőben.

Nem kell hozzá a világ leggyorsabb internetkapcsolata, 1.5Mb/s-ot igényel, ami tulajdonképpen minden háztartásban megtalálható.

De ha ez mégsem áll rendelkezésre, válaszd az ECO-módot, ahol lekapcsolja a videót, de még így is megmarad az audió.

A résztvevők pedig GIF animációkkal értékelhetik a produkciót.

Mondtam már, hogy whiteboard is van?

Az alkalmazást korlátozott ideig megveheted egyszeri, (nagyon) alacsony áron LifeTimeDeal formájában, vagy ha az már nem elérhető, havi $9-tól előfizetéses formában.

Zoom alternatívák – az 5 legjobb csevegőapp webkonferenciához

By richter

WordPress, Coffee and SEO addict.

Hasonló bejegyzések

mi az az átmeneti veszteség (impermanent loss)

mi az az átmeneti veszteség (impermanent loss)

Az aave, uniswap, yearn és hasonlók kapcsán rengetegen ismerkedtek meg a DeFi (decentralized finance) fogalmával, valamint olyan dolgokkal, mint a liqudity provider, yield farming és hasonlók. Mivel közületek sokan használják a uniswap váltót, esetleg liquidity...

uniswap használata kezdőknek

uniswap használata kezdőknek

Az itt leírtak nem tekinthetők befektetési tanácsadásnak. Mindenki csak a saját felelősségére fektessen kriptodevizákba olyan pénzzel, amit nem sajnál elveszíteni. Más szóval, ha hülye akarsz lenni, csináld. De csak saját felelősségre.Hacsak nem egy kő alatt töltötted...

Hírlevél

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 Share 754 views
Copy link